måndag 13 april 2015

Österlens trädgårdsrunda 2015

Österlens trädgårdsrunda är en återkommande evenemang som i år kommer att starta redan 27 april!

"Årets runda omfattar tre perioder. Vårens trädgårdsrunda på Österlen pågår 27 april till 17 maj. Här ryms säsongens underbara blomning av både lök och tusentals äppleträd – en av Österlens vackraste tider på året. Missa inte den 14-17 maj som är en stor trädgårdshelg då bland annat marknaden på Österlens museum äger rum med försäljning av och rådgivning kring grönsaksplantor, kryddväxter, exotiska träd- och buskplantor. Invigningen av den nyanlagda engelska trädgården på Svabesholm äger rum den 16 maj.
Själva navet i Trädgårdsrundan 2015 utgörs av utställningen Österlens trädgårdar – 200 år av glädje, kunskap och trender som visas på Österlens museum i Simrishamn under hela året. Österlen har en lång trädgårdshistoria som vi i utställningen väljer att kliva in på 1920-talet. Då bodde och verkade länsträdgårdsmästaren Carl Ekenstam på Österlen där han planterade en av de första fruktodlingarna, fungerade som inspiratör och ritade offentliga och privata trädgårdar.

Vårrundan blir alltså den första av tre. Nästa sker i början av juli, vecka 27-28 då rosorna blommar och den tredje i augusti, vecka 33-34 då köksträdgårdar och skördetid är i fokus. Trädgårdarna håller öppet även mellan de olika rundorna."

 Vilka trädgårdar som öppnar upp för besökare kan man läsa om i guiden :

Hittar du något intressant?

Inga kommentarer: