måndag 21 juli 2014

Utekök - nu på papper och en hel del material inköpt...

Redan i vårt förra hus pratade vi om att göra ett utekök. Vi funderade och tittade på inspiration. Sen blev det inget av det - huset såldes och ett nytt köptes som vi satte igång och renoverade. 
Nu är det aktuellt med att få ett utekök i detta hus. En hel del av våra trädgårdsprojekt är på gång eller avslutade, så varför inte sätta igång med ytterligare ett projekt? ;-)
Man har ju tittat runt för att få inspiration i olika tidningar och på olika bloggar och andra inspirationssidor. Här är några av de bilder vi har hämtat inspiration ifrån:
 (Bild lånad från Hus&Hem)
 (Bild lånad från Sköna Hem)

Idag blev vi väckt av hantverkare som kom för att hjälpa oss med lite putsningsarbete. Då de har varit här hela dagen, blev det av att vi satte oss ner och pratade om hur vi vill ha vårt utekök och började skissa och planera inköp av material.
Vi kommer att placera köket mot det gamla garagets vägg, hörnan vid loungen.
Det var en del att ta med i beräkningarna - Vi behöver förvaring till hörnsoffans (loungen) kuddar, så det ska finnas med lite dolda förvaringsmöjligheter för dessa kuddar bland annat. Där ska finnas plats för grill och liten vask/ho samt lite avställninga och avlastningsytor.
När det gäller material så har vi en hel del ribbat på tomten; liggande trä i staket och i pergola och den tråden vill vi ta upp, så en del ribbor upp på det gamla garagets vägg lär det bli. Sen vill vi gjuta bänkskiva.
 Detta är en grov skiss av hur det kanske kommer att bli - av erfarenhet vet vi att det alltid kan ske ändringar på vägen...

Inga kommentarer: