lördag 4 oktober 2014

Oktober och glögg...

Oktober och i onsdags lanserades året glögg från BLOSSA. Inspiration hämtad från Provance.
Lavendel? Känns inte så juligt... Det är inte utan att man är nyfiken!
Så här står det på deras FB-sida:
BLOSSAs populära årgångsglögg är inne på sitt tolfte år med olika spännande smaksättningar. Efter förra årets smakresa till Dalarna där årgångsglöggen smaksattes med nypon och hallon vänds nu blickarna till den väldoftande blomman lavendel. Lavendel tillhör familjen kransblommiga växter och används till doftframställning, men även som dekoration och krydda i matlagning. Den är för många synonym med Provence i södra Frankrike, och till BLOSSA 14 har 992 kg lavendel från Provence i Frankrike använts. Ett stiliserat mönster av lavendelfält i violett pryder flaskan till BLOSSA 14, tillsammans med koordinaterna till orten Digne-les-Bains i södra Frankrike.
BLOSSA 14 är som tidigare år gjord på en vinbas och i år har ett franskt, torrt vitt vin med hög syra blandats med ett modernt Muscatvin från Spanien. Vinblandningen har fått mognadslagra i drygt en månad och sedan kryddats med glöggsprit och lavendelsprit. Slutligen har den sötats med socker och akaciahonung. Resultatet är en frisk och balanserad glögg som passar bra till såväl klassiska glöggtillbehör som mer matiga tilltugg som lagrade ostar och lufttorkad skinka.
BLOSSA 14 finns i Systembolagets beställnings- sortiment från den 1 oktober och kostar 97 kr.
SB nr 76600

Inga kommentarer: